ronde van vlaanderen 1987

De Ronde van Vlaanderen van 1987 werd gewonnen door een Waal: Claude Criquelion. Op 15 km van de aankomst, net na de Bosberg, ontsnapte hij uit een kopgroep en wat ze ook probeerden, ze haalden hem niet meer terug. Op 1 minuut wint Sean Kelly in Meerbeke de sprint voor de tweede plaats voor Eric Vanderaerden.

De Ronde van Vlaanderen wordt voor het eerst door een Waal gewonnen, maar wat in de wedstrijd het meest beklijfde, was toch het incident met Jesper Skibby op de Koppenberg, ook wel de ‘bult van Melden’ genoemd. Skibby lag halverwege de Koppenberg nog op kop, maar de achtervolgers naderden snel. De auto van de koersdirecteur probeerde hem in te halen, maar reed hem aan. Skibby viel en de chauffeur van de auto gaf gas en reed over zijn fiets.

Na dit incident is de Koppenberg jarenlang niet in het parcours van de Ronde opgenomen.

This entry was posted in ronde van vlaanderen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.