parijs – roubaix 2021

In 2020 is Parijs-Roubaix niet verreden vanwege de heersende corona-epidemie. Ook in het voorjaar van 2021 vond de ASO (organisator) het nog niet verantwoord om de helleklassieker te organiseren. Omdat in de zomer de versoepelingen werden doorgevoerd werd gekozen om de klassieker alsnog te laten verrijden en wel in het najaar, op 3 oktober.

Het werd een historische wedstrijd. Vooraf werd al druk gespeculeerd op de kansen van de twee onbetwiste matadoren van het hedendaagse wielrennen: Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

De wedstrijd ging van start in de stromende regen in Compiegne en de eerste uren bleef het regenen, wat vooral de kasseistroken spiegelglad maakte. Een kopgroep van bijna 30 man bepaalde de eerste wedstrijduren. Nadat de groep gaandeweg was uitgedund, bleven van de kopgroep allen de nog jonge Florian Vermeersch over, die het gezelschap had gekregen van Mathieu van der Poel en de Europese kampioen Sonny Colbrelli. Op de wielerbaan van Roubaix was Colbrelli de snelste voor Florian Vermeersch en de leeggereden Mathieu van der Poel.

This entry was posted in 2011 - 2021. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.