ronde van spanje 2009

Proloog Assen, 29 aug. 2009
Merkwaardig, de start van de Ronde van Spanje in Drenthe. Maar het was een hele belevenis op het TT-circuit in Assen, waar de proloog plaatsvond. Het publiek was in grote getale opgekomen om de renners in actie te zien. Bij de start/finish was het een drukte van jewelste. Ook de renners vonden het een aparte ervaring.
Uw fotograaf had een plaatsje gevonden achter op het circuit en daar was nagenoeg niemand. De renners reden na het sfeervolle startgedeelte kilometers lang in een niemandsland, totdat ze de tribunes bij de finish bereikten.
Fabian Cancellara was aan zijn stand verplicht een goede prestatie neer te zetten. Hij verzaakte niet en werd de eerste drager van de gouden leiderstrui. Tom Boonen werd tweede en Tylar Farrar completeerde het podium.

4e etappe Venlo – Luik, 1 sept. 2009
De start van de vierde etappe in Venlo was voor de wielerliefhebber een verademing in vergelijking met de starts van bijvoorbeeld een etappe in de Ronde van Frankrijk of een voorjaarsklassieker. Het was er gemoedelijk, de renners ontspannen en benaderbaar.
De rit naar Luik, met de Cauberg die tweemaal beklommen moest worden, werd aan het eind een slagveld. Valpartijen hadden een grote invloed op de uitslag. André Greipel won voor Wouter Weylandt en Bert Grabsch.

Op de Cauberg was Lars Boom, in een vluchtgroep, tweemaal als eerste op de top, wat hem de bergtrui opleverde.

This entry was posted in 2009. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.