ronde van frankrijk 2019

2e etappe ploegentijdrit brussel

In de eerste etappe had Mike Theunissen van Jumbo-Visma verrassend de etappe gewonnen en daarmee de gele trui gepakt. Team Ineos was als eerste gestart en bleef lang de snelste. Jumbo-Visma vertrok als laatste en bleek uiteindelijk 20 seconden sneller dan Team Ineos. Met Tony Martin, Wout van Aert en gele trui Mike Teunissen, degradeerde Jumbo-Visma de andere ploegen.

6e etappe mulhouse – la planche des belles filles

Een groep van 15 renners, met o.a Thomas de Gendt, Julien Bernard, Nils Politt, Dylan Theuns, Xandro Meurisse en Giulio Ciccone nam tot 8 minuten voorsprong. Gaandeweg viel de kopgroep uiteen en aan de voet van La Planche des Belles Filles bleven Xandro Meurisse, Giulio Ciccone, Tim Wellens en Dylan Theuns als sterksten over. Enkele kilometers voor de top moesten ook Wellens en Meurisse lossen. Dylan Theuns won de sprint van Giulio Ciccone, die wel de gele trui overnam van Julian Alaphilippe.

 7e etappe bij de start in belfort (belfort-mulhouse) 

Met Giulio Ciccone in de gele trui, vertrok het peloton vanuit Belfort op weg naar Mulhouse.

This entry was posted in 2011 - 2022. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.