waalse pijl 2019

De vraag was of Julian Alaphilippe zijn kunststukje van vorig jaar zou kunnen herhalen of zou toch Alejandro Valverde nog een keer kunnen excelleren. Het eerste deel van de wedstrijd wordt gedomineerd door een kopgroep met o.a. Koen Bouwman en Joseph Rosskopf. Tijdens de tweede beklimming wordt de groep bijgehaald en ontstaat er een grote groep met o.a. Wout Poels, Bjorg Lambrecht, Tim Wellens en Tom-Jelte Slagter. Ook deze groep wordt gegrepen. Tijdens de laatste beklimming versnelt Jacob Fuglsang, al snel gevolgd door Julian Alaphilippe. In de laatste honderden meters is Alaphilippe duidelijk de sterkste en wint voor de tweede achtereenvolgende keer de Waalse Pijl. Achter Jacob Fuglsang wordt Diego Ulissi derde.

This entry was posted in 2016 - 2022. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.