parijs – roubaix 2009

Nadat een kopgroep met daarin oud-winnaar Servais Knaven (die zijn 15e Parijs-Roubaix voltooide) en Joost Posthuma, was bijgehaald, ontstond een elitegroep van 6 renners: Juan Antonio Flecha, Tom Boonen, Johan van Summeren, Leif Hoste, Filippo Pozzato en Thor Hushovd. Op de kasseistrook van Carrefour de l’Arbre viel Flecha en nam de twee Lotto-renners mee. Pozzato raakte een beetje achterop en Boonen en Hushovd gingen samen verder. Even later viel ook Hushovd letterlijk weg door een val. Pozzato kwam tot op enkele tientallen meters van Boonen, maar de Belg was in de man tegen man wedstrijd duidelijk de sterkste en won voor de derde maal de helleklassieker. Pozzato werd tweede en Hushovd sprintte tegen Hoste en Van Summeren naar de derde plaats.

This entry was posted in 2000 - 2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.