parijs – roubaix 2008

Hoewel slecht weer was voorspeld, bleef het de gehele dag nagenoeg droog in de ‘Hel van het Noorden’. Een kopgroep van drie, Matthé Pronk, Jan Kuijckx en Alexander Serov bepaalde de eerste uren het wedstrijdverloop.

Nadat ze waren bijgehaald, ontstond na een aantal schermutselingen een kopgroep met daarin o.a. Tom Boonen, Fabian Cancellara, Alessandro Ballan, Stijn Devolder en de verrassende Martijn Maaskant. Uit deze groep ontsnapten in Templeuve drie favorieten: Tom Boonen, Fabian Cancellara en Alessandro Ballan. Op de wielerbaan in Roubaix had Boonen geen moeite om zijn medevluchters te verslaan en won hij zijn tweede Parijs-Roubaix. Achter het trio was Martijn Maaskant uit de achtervolgende groep ontsnapt en pakte een mooie vierde plaats.

This entry was posted in 2000 - 2010. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.