waalse pijl 2018

fHet koersverloop van de Waalse Pijl is al vele jaren hetzelfde: groepje rijdt vanaf het begin weg, wordt teruggepakt en de finale klim van de Muur van Hoey bepaalt wie de winnaar wordt. De laatste vijf jaar was Alejandro Valverde de beste in de sprint bergop. Ook dit jaar was het niet anders. Vincenzo Nibali probeerde het nog vanaf het begin van de klim, maar werd teruggepakt. De sprint naar de top werd echter overtuigend gewonnen door Julian Alaphilippe, voor veelwinnaar Alejandro Valverde en de verrassende Jelle Vanendert.

This entry was posted in 2016 - 2022. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.