ek veldrijden 2018 rosmalen

Op 4 november 2018 vond op de terreinen rond het Autotron in Rosmalen de Europese Kampioenschappen Veldrijden plaats. Dit evenement dat voor de jeugd categorieën en voor de dames al sinds 2003 plaats vindt, staat sinds 2015 ook voor de mannen-elite op het programma.

Bij de elite was het de vraag of veelvraat Mathieu van der Poel zijn titel van vorig jaar zou prolongeren. Het publiek kreeg al vrij snel antwoord op die vraag: in de tweede ronde van het snelle parcours, op een recht stuk, rijdt hij weg van zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. Het werd vervolgens een one-man show en met een comfortabele voorsprong kan hij zijn tweede kampioenstrui ophalen. Wout van Aert wordt tweede en Laurens Sweeck werd derde.

Bij de dames was het een geheel Nederlands podium: Annemarie Worst won overtuigend voor Marianne Vos en de verrassende Denise Betsema.

De dames in Rosmalen:

This entry was posted in ek veldrijden 2018. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.