scheldeprijs 2018

Een geheel vernieuwd parcours voor de Scheldeprijs dit jaar. De start was in Terneuzen, vervolgens via de Westerscheldetunnel, Zuid-Beveland en West-Brabant naar Schoten (Antwerpen). De wedstrijd kende een tumultueus verloop. In achtervolging op de kopgroep was het peloton in meerdere delen gesplitst. In Krabbendijke gingen de spoorbomen tussen twee groepen naar beneden. Een dertigtal renners reed door het rode sein en werd uit de wedstrijd genomen. Onder hen favorieten als Dylan Groenewegen en Arnaud Demare.

Tijdens de plaatselijke ronden in Schoten brak een noodweer los. De kopgroep werd in de laatste ronde ingerekend en het overblijvende peloton sprintte voor de winst. Het was het Nederlandse talent Fabio Jakobsen van Quick-Step die de sprint overtuigend won voor Pascal Ackermann en Chris Lawless.

This entry was posted in overige wedstrijden. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.