parijs – roubaix 2018

De 116e editie van Parijs-Roubaix, zal altijd in het teken staan van het overlijden van Michael Goolaerts, de 23-jarige renner van Veranda’s Willems-Crelan. Op de tweede kasseistrook kreeg hij een hartstilstand. Met spoed werd hij naar het ziekenhuis in Lille gebracht, waar hij ’s avonds overleed.

De renners hadden tijdens de wedstrijd de ernst van de situatie niet in de gaten. Vanaf de eerste kasseistrook nabij Inchy, waren diverse renners gevallen omdat deze eerste stroken nog modderig waren vanwege regenbuien in de ochtend. De wedstrijd stond voor een groot deel in het teken van een vroege ontsnapping met o.a. Silvan Dillier en Marc Soler. Na enige schermutselingen komt wereldkampioen Peter Sagan bij de laatste 4 overlevers van de vlucht en enkele kilometers later is hij nog alleen op weg met Silvan Dillier. Achter het duo doen Van Aert, Terpstra, Stuyven en Van Avermaet verwoede pogingen om naderbij te komen. In de laatste kilometers maakt Niki Terpstra zich nog los van de achtervolgers, maar het duo aan de leiding blijft buiten schot. Peter Sagan wint op de wielerbaan van Roubaix de sprint van Dillier. Terpstra wordt op iets minder dan een minuut derde.

This entry was posted in 2011 - 2021. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.