wk veldrijden valkenburg 2018

Iedereen had gehoopt op een mooie, spannende tweestrijd tussen Mathieu van der Poel, de veelwinnaar van dit seizoen en Wout van Aert, tweevoudig wereldkampioen. Een massa volk was trotseerde kou en sneeuwstormen. om er bij te zijn. Het kwam er niet van, al na ruim één ronde trok Van Aert door en Mathieu van der Poel kon niet volgen. Zijn achterstand liep snel op en hij werd zelfs bijgehaald door Michael Vanthourenhout. Ook deze rol moest hij lossen en aan het eind werd hij zelfs nog belaagd door Toon Aerts. Ondertussen maalde Wout van Aert gewoon door in de Limburgse modder. Met ruim 2 minuten verschil werd hij voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen. Michael Vanthourenhout werd tweede en Mathieu van der Poel bleef Toon Aerts voor en werd derde.

This entry was posted in wereldkampioenschappen. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.