ronde van frankrijk 2017

2 juli 2017  2e etappe Dusseldorf – Luik

In regenachtige omstandigheden werd de etappe naar Luik afgewerkt. Vlak voor het laatste klimmetje van de dag, de Cote d’Olne, vond er een grote valpartij plaats met daarbij o.a. Chris Froome, Tony Martin en Tom Leezer. De foto’s zijn genomen ca. 150 m onder de top, op het punt waar Froome met zijn secondanten aansloot bij de staart van het peloton. Voorop reed een kopgroep van vier, waar Pichon probeerde Taylor Phinney te verschalken in de strijd om het ene bergpuntje. Toch won Phinney het sprintje.

De etappe werd in Luik gewonnen door Marcel Kittel.

This entry was posted in 2011 - 2022. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.