ronde van frankrijk 2015

2 juli 2015  Ploegpresentatie Utrecht

De 103e uitgave van de Ronde van Frankrijk ging van start in Nederland. Utrecht kreeg na jaren lobbyen eindelijk Le Grand Départ toegewezen. In Park Lepelenburg was de teampresentatie onder leiding van Herman van der Zandt.

4 juli 2015 etappe 1  Utrecht (individuele tijdrit)

De eerste rit, een tijdrit over bijna 14 km, was in de Utrechtse binnenstad. Vooraf was gehoopt op de gele trui voor Tom Dumoulin, maar het was Rohan Dennis die het snelste was voor Tony Martin en Fabian Cancellara. De Nederlandse favoriet eindigde op de vierde plaats.

5 juli 2015  etappe 2  Utrecht – Neeltje Jans

De start van de etappe was bij de Jaarbeurs. Het was ene gezellige en drukke boel. Het blijft jammer dat het vip-dorp steeds groter wordt en het voor de ‘gewone’ supporters steeds moeilijker wordt om overal bij te kunnen komen.

 

7 juli 2015  etappe 4 Seraing – Cambrai

De 4e etappe werd gevreesd vanwege de kasseistroken in de laatste 40 km. Gelukkig lagen de stroken er droog bij, ondanks een enkel buitje onderweg. De foto’s zijn genomen aan het eind van de laatste kasseistrook in Carnières. Stybar, Degenkolb en Van Avermaet probeerden te ontsnappen, maar werden door Froomezelf teruggehaald. Uiteindelijk lukt het Tony Martin in de laatste kilometers weg te blijven en won hij afgescheiden in Cambrai.

This entry was posted in 2011 - 2019. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.