ronde van frankrijk 2014

De Ronde van Frankrijk startte dit jaar in Groot Brittanië, in Leeds. De favorieten Chris Froome en Alberto Contador moesten door valpartijen opgeven. De Italiaan Vincenzo Nibali werd de enigszins verrassende winnaar voor Jean Christophe Peraud en Thibaut Pinot.

De vijfde rit was een onvervalste kasseienrit, van Ieper naar Arenberg, over een aantal kasseistroken uit Parijs-Roubaix. Het was regenachtig en de stroken lagen er grotendeels nat bij. Een tweetal stroken werden zelfs uit het parcours gehaald. Het waren precies de omstandigheden waar Lars Boom op had gehoopt. Nibali was heel goed op de kasseien, in tegenstelling tot een aantal andere favorieten. Op de laatste strook demarreerde Lars Boom uit een kopgroep met o.a. Nibali en Fuglsang en won de etappe in Arenberg. Het was de eerste Nederlandse etappeoverwinnning sinds vele jaren.

De foto’s zijn genomen op de voorlaatste kasseistrook, waar de kopgroep nog bijeen was. Enkele kilometers verder plaatste Lars Boom zijn demarrage.

This entry was posted in 2011 - 2019. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.