ronde van frankrijk 2012

De ronde van 2012 zou een tweestrijd worden tussen Cadel Evans, winnaar van 2011, en Bradley Wiggins. Het liep toch anders. Cadel Evans zakte min of meer door het ijs en Bradley Wiggins zegevierde met ruim 3 minuten verschil op zijn ploeggenoot Chis Froome, beide van Team Sky. In de bergetappes was Froome de grote steun en toeverlaat van Wiggins. Hij bleek zelfs een betere klimmer dan zijn kopman. Een andere uitdager, Vincenzo Nibali, eindigde op ruim 6 minuten.

Proloog 30 juni 2012

De editie 2012 van de Ronde van Frankrijk begon met een proloog in Luik, grotendeels langs de boorden van de Maas. Fabian Cancellara won de proloog met overmacht en mocht de eerste gele trui aantrekken.

 

1e etappe Luik (Visé) – Seraing 1 juli 2017

De eerste etappe, geheel over Waals terrein werd een prooi voor de Slowaak Peter Sagan, debuterend in de ronde. Hij won de massasprint, lichtjes bergop, van gele truidrager Fabian Cancellara.

Bij de start in Visé:

 

Doorkomst op de Citadel van Namen:

This entry was posted in 2011 - 2020. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.