ronde van frankrijk 1999

Drie jaar geleden werd kanker bij geconstateerd bij Lance Armstrong. Hij kwam echter terug en hoe. Zijn klasse bleek al in de Amstel Gold Race van dit jaar, toen hij in de sprint werd geklopt door Michael Boogerd. Maar de Tour bleek zijn hoofddoel. In de proloog liet hij al zien wat zijn bedoeling was. In de tijdritten is hij dit jaar onklopbaar en in de bergen gaat hij gewoon met de besten mee. Op weg naar Sestrières rijdt hij zelfs iedereen uit het wiel.
Opvallend was het kleurloze optreden van de Rabo’s, de wedstrijd vervalsende Passage de Gois en de fotograferende supporter op Alpe d’Huez.

11 juli 1999  8e etappe  Metz (tijdrit)
Na zijn winst in de proloog en het sprintersfestival in de eerste dagen, stelde Lance Armstrong al vroeg zijn kandidatuur voor de eindoverwinning. Alex Zülle, net als vele anderen, op achterstand geraakt door een val op de Passage de Gois) verloor 1 min. in de 56 km lange tijdrit, de andere favorieten meer dan 3 minuten op de ontketende Lance Armstrong.

 

13 juli 1999   9e etappe  Le Grand Bornand – Sestrières
Hij kan niet alleen tijdrijden, maar ook klimmen. Attent rijdend over de cols en toeslaand op de slotklim naar Sestrières. Lance Armstrong nam alvast een voorschot op de eindoverwinning. De tweede in het klassement, Abraham Olano, staat al op ruim 6 min.
De foto’s zijn genomen op de Galibier, op het moment dat de kopgroep (met daarin Maarten den Bakker) uiteen valt.

 

14 juli 1999  10e etappe  Sestrières – Alpe d’Huez
Bijna ging het nog mis voor Guiseppe Guerini, toen hij tegen een fotograferende jongeman opreed en viel op ca. 2 km voor de eindstreep. Gelukkig was zijn voorsprong groot genoeg om toch als eerste over de finish te komen. De groep favorieten, waaruit hij kort daarvoor was weggesprongen eindigde op een halve minuut.
De foto’s zijn genomen in het begin van de klim.

This entry was posted in 1991 - 2000. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.