ronde van frankrijk 1987

1987 is het jaar van Stephen Roche. Na de Ronde van Italië won hij de Ronde van Frankrijk en enkele maanden later werd hij ook nog wereldkampioen. De Tour won hij met een voorsprong van 40 sec. op Pedro Delgado. Waar Delgado in de bergen beter was, haalde Roche vooral zijn winst in de tijdritten.

20 juli, 19e etappe  Valréas – Villard-de-Lans
Pedro Delgado en Stephen Roche bleven aan het einde van deze bergetappe over van een omvangrijke kopgroep. Delgado won de etappe, Roche kon de gele trui aantrekken, die hij overnam van de Franse belofte Jean-Francois Bernard.

 

21 juli, 20e etappe  Villard-de-Lans – Alpe d’Huez
In deze etappe leek Pedro Delgado de Tour naar zijn hand te zetten. Achter de al eerder ontsnapte Frederico Echave, won Delgado in de beklimming naar Alpe d’Huez 1 min. 44 sec. op Stephen Roche. In het algemeen klassement nam Delgado een voorsprong van 25 sec. op Roche.


22 juli,
21e etappe  Bourg d’Oisans – La Plagne
Opnieuw een aanval van Delgado, achter een ontketende Laurent Fignon. Hij leek in de klim naar La Plagne veel winst op Stephen Roche te boeken (vooral met het oog op de lange tijdrit), maar kon het tempo toch niet volhouden. Roche klampte aan en verloor slechts enkele seconden op zijn grote rivaal.

 

23 juli, 22e etappe  Aime – Morzine
Ook tijdens deze bergetappe bleef het secondenwerk. Stephen Roche bleef in Morzine Pedro Delgado enkele seconden voor (achter winnaar Eduardo Chozas). De voorsprong van 21 sec. was voor Delgado te weinig. Stephen Roche won overtuigend de laatste tijdrit en daarmee de Ronde van Frankrijk.

De foto’s zijn genomen bij de start in Aime.

This entry was posted in 1982 - 1990. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.