ronde van frankrijk 1984

17 juli 1984, 19e etappe Alpe d’Huez – La Plagne

Na zijn overwinning in 1983, was Laurent Fignon opnieuw favoriet met ploeggenoot Bernard Hinault. In de etappe naar Alpe d’Huez (tweede achter Herrera) en een dag later naar La Plagne (winst) stelde Fignon zijn gele trui zeker.

In het begin van de klim van La Plagne:

 

18 juli 1984, 20e etappe La Plagne Morzine 

De ronde lijkt al beslist: Bernard Hinault, op bijna 10 min. van Laurent Fignon in het algemeen klassement, legt zich neer bij de suprematie van zijn ploeggenoot. De foto’s zijn genomen op de voorlaatse col van de dag, de Col de la Colombiére.

This entry was posted in 1982 - 1990. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.