ronde van frankrijk 1982

20 juli 1982
17e etappe Orcières Merlette – Alpe d’Huez

De eerste keer, dat we echt bij de ronde waren en nog wel op Alpe d’Huez. Het was in een tijd dat je nog gewoon de alpe op kon en zonder al te grote problemen na de wedstrijd ook weer naar beneden. Kom daar nu eens om!

Het was ook de periode van Bernard Hinault, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Peter Winnen en Johan van der Velde. De Nederlanders deden volop mee. Bernard Hinault won de ronde met 6 min. voorsprong op Joop. Johan van der Velde werd derde en Peter Winnen viel net van het podium en werd vierde. 

De dagwinnaar op Alpe d’Huez was het Zwitserse klimmertje Beat Breu, eerder al winnaar van een etappe in de Pyreneeën op Pla d’Adet.  

 

De volgende dag was de start van de volgende etappe even buiten Bourg d’Oisans, zonder vip-dorp, hoge hekken en allerlei hotemetoten. Als supporter kon je nog een praatje maken met je favoriet, koers zoals zoals koers hoort te zijn volgens mij.

This entry was posted in 1982 - 1990. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.