waalse pijl 2017

Profs

De wedstrijd bij de profs was tamelijk voorspelbaar. Een kopgroep die lange tijd vooruit bleef, een laatste ontsnappingspoging voor de slotklim van de Muur van Huy (in dit geval van de Luxemburgse kampioen Bobby Jungels) en een sprint van een grote groep op de Muur, waar Alejandro Valverde andermaal de beste was. Voor de vijfde keer won hij de Waalse Pijl. Daniel Martin werd in extremis nog tweede en Dylan Teuns werd prima derde.

Dames

Voor de derde achtereenvolgende keer was Anna van der Breggen de beste in de Waalse Pijl voor vrouwen. Vlak voor de laatste klim sprong ze weg uit een kopgroep om alleen aan te komen. Op de tweede en derde plaats kwamen haar Boels-Dolmans ploeggenoten Elizabeth Deignan (voorheen Armistead) en Kataryna Newiadoma.

This entry was posted in 2016 - 2022. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.