parijs – roubaix 2017

Wat was het weer een beklijvende editie van de helleklassieker. Spanning, tragiek, alles zat er weer in. Het fraaie voorjaarsweer zorgde voor veel volk langs de route en dat maakte het voor de volger niet altijd gemakkelijk om de wedstrijd op meerdere plaatsen te kunnen zien. In Inchy, op de eerste kasseistrook, was er een kopgroep van drie: Jelle Wallays, Yannick Martinez en Mikael Delage. In een wolk van stof door de motoren en volgwagens volgde het peloton op enkele minuten. In Monchaux-sur-Ecaillon was Stijn Vandenbergh bij de kopgroep gekomen en was Yannick Martinez daaruit weggevallen. In Erre, niet ver na het Bos van Wallers, was Sylvain Chavanel op kop samen met Jelle Wallays, kort daarop gevolgd door het peloton met de favorieten. In Gruson tenslotte, op de strook vlak na het Carrefour de l’Arbre, was het Greg van Avermaet die de forcing voerde voor Zdenek Stybar en Sebastian Langeveld. De achtervolgers Jasper Stuyven en Gianni Moscon zaten niet ver en ook de anderen favorieten lagen nog niet echt in verslagen positie. Dat laatste gold wel voor wereldkampioen Peter Sagan.

De kopgroep bouwde de voorsprong echter nog uit en pas op de wielerbaan sloten Stuyven en Moscon aan. In de sprint was Greg van Avermaet duidelijk de sterkste voor Stybar en Langeveld.

This entry was posted in 2011 - 2021. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.