wk veldrijden sint michielsgestel 2000

Het wk veldrijden in Sint Michielsgestel is een gedenkwaardige wedstrijd geworden. Voor de Nederlanders omdat eindelijk thuisfavoriet Richard de titel greep, voor de talrijk opgekomen Belgen omdat er geen Belg won. Tot tranen toe geroerd stonden Sven Nijs en Mario De Clerck op het podium. Nog weken werd in de Belgische media gesproken en geschreven over deze gemiste kans. 
Richard Groenendaal, al jaren een topper in het veldrijden, was één van de favorieten in dit wereldkampioenschap, dat nota bene in zijn eigen woonplaats Sint Michielsgestel plaats vond. Op voorhand leek het echter onmogelijk om het Belgische blok met Sven Nijs en Mario de Clercq te weerstaan.
Al vroeg in de wedstrijd viel Groenendaal aan en de Belgen kregen het gat niet meer dicht gereden. Nijs (brons) wilde of mocht niet achter zijn ploeggenoot rijden, hetgeen een woedende reactie opleverde van De Clercq (zilver). Kortom ruzie in het Belgische kamp en tranen op het podium. Richard Groenendaal kon er zich niet druk om maken, hij was de nieuwe wereldkampioen, en terecht.

This entry was posted in wereldkampioenschap. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.