wk veldrijden hoogerheide 2014

De strijd om de titel bij de elite was een spannende thriller tussen favoriet Sven Nijs en de ongenaakbare Tsjech Zdenek Stybar. Om de beurt wisselde de koppositie, maar in de laatste ronde was het Stybar die nog de meeste kracht had en afgescheiden won van uittredend kampioen Sven Nijs. In de achtergrond leek Lars van der Haar de beste papieren te hebben voor het brons, maar uiteindelijk waren was het Kevin Pauwels die de derde plaats veroverde. Ook Klaas Vantornout en Tom Meeuwsen gingen Van der Haar nog voorbij.

 

Marianne Vos was bij de titelstrijd bij de dames weer ongenaakbaar. Met ruim een minuut voorsprong veroverde ze haar zevende wereldtitel veldrijden, voor de Italiaanse Eva Lechner en de Britse Helen Wyman. Het werd een ware demonstratie van Marianne Vos. Al in de eerste ronde kwam ze op kop en loste de concurrentie. Lechner moest bijna anderhalve minuut toegeven en Helen Wyman klopte een handvol seconden later de Belgische Sanne Cant voor het brons.

 

 

Bij de beloftes bewees het grote talent Wout van Aert zijn klasse. De grote favoriet Mathieu van der Poel, zoon van de uit Hoogerheide afkomstige Adrie van der Poel, was niet helemaal fit en moest genoegen nemen met de bronzen plak. Tussen de beide favorieten in, nestelde zich Michael Vanthourenhout, die toch ook al 50 seconden moest toegeven op de ontketende Van Aert. We zullen in de toekomst nog veel van deze drie kleppers horen.

 

Het podium bij de junioren was geheel Belgisch: Thijs Aerts werd kampioen voor Yannick Peeters en Jelle Schuermans. De grote favoriet Adam Toupalik (Tsjechië) kwam in het spel niet voor. Joris Nieuwenhuis bleef lang bij de Belgen, maar in de laatste ronde moest hij samen met Schuermans lossen. Thijs Aerts klopte Yannick Peeters (zoon van oud prof Wilfried Peeters) in de sprint en Jelle Schuermans bleef Joris Nieuwenhuis net voor, waardoor Nieuwenhuis op de ondankbare vierde plaats eindigde.

 

This entry was posted in wereldkampioenschap. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.