grote prijs adrie van der poel 2017

De finales van de wereldbeker veldrijden 2016-2017 vonden opnieuw plaats in Hoogerheide tijdens de Grote Prijs Adrie van der Poel. Het parcours was opnieuw gesitueerd op de Brabantse Wal, met het oude vertrouwde ‘koepeltje’ en de sinds vorig jaar geïntroduceerde trap van maar liefst 42 treden.

De strijd bij de elite verliep anders dan door menigeen voorspeld. Wou van Aert, al winnaar van het klassement, liet verstek gaan wegens een knieblessure en topfavoriet Mathieu van der Poel had een off-day. Van deze gelegenheid maakte Lars van der Haar gretig gebruik. Hij ontsnapte halverwege de wedstrijd en na fraai afstoppingswerk van ploeggenoten Tom Meeusen en Corné van Kessel, bouwde zijn voorsprong uit tot om en nabij een minuut en won na een lange periode met blessures endelijk weer een grote wedstrijd. Tom Meeusen versloeg ploeggenoot Corné van Kessel in de sprint om de tweede plaats.

De strijd bij de dames was wel redelijk voorspelbaar: Marianne Vos is weer helemaal terug! Na een soort van burn-out steekt ze weer met kop en schouders boven de rest uit. Op de tweede plaats eindigde Lucinda Brand en op de derde plaats finishte verrassend Annemarie Worst, nog een belofte. Wereldkampioene Thalita de Jong viel al in de eerste ronde zeer ongelukkig. Ze stapte uit de wedstrijd en moest ook het wk aan haar voorbij laten gaan. Sophie de Boer won het eindklassement in de wereldbeker.

This entry was posted in hoogerheide. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.