waalse pijl 2014

In de openingsfase van de koers ontsnapten Jonathan Clarke, Preben Van Hecke en Ramūnas Navardauskas uit het peloton. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Op vijftig kilometer van de streep moest Clarke zijn twee vluchtgenoten laten gaan. In het peloton namen Katjoesja en BMC het voortouw in de jacht op de leiders.

Nieuw in deze editie was dat de afstand tussen de laatste twee passages van de Muur van Hoei is verkort. Na de één na laatste passage hoefde er nu nog maar 25 kilometer gekoerst te worden. Dit leverde echter weinig actie op. Enkele renners, waaronder Cyril Gautier, probeerden op de klim weliswaar te ontsnappen, maar werden snel ingerekend. Op twaalf kilometer van de meet werden ook de twee leiders gegrepen door het peloton.
In de finale plaatste Jérémy Roy een aanval, maar hij werd ingerekend door Katjoesja. Een relatief grote groep reed vervolgens naar de voet van de Muur van Hoei. Romain Bardet was op de slotklim de eerste die een aanval plaatste, maar de Fransman werd snel teruggepakt.
Daarna probeerde Michał Kwiatkowski ervan door te gaan, maar de Pool kreeg geen ruimte van Daniel Martin. Vervolgens plaatste Alejandro Valverde een goed getimede aanval, niemand kon hem volgen. De Spanjaard reed zodoende naar de overwinning en had op de meet drie seconden voorsprong op Martin. Kwiatkowski eindigde één seconde later als derde.

Daarachter werden Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter en Jelle Vanendert respectievelijk vierde, vijfde en zesde. Ook Philippe Gilbert (10e), Wout Poels (12e) en Jurgen Van den Broeck (20e) reden zichzelf in de top-20.

 

This entry was posted in 2000 - 2015. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.