waalse pijl 2009

Een lange ontsnapping van veteraan Christophe Moreau met Skil-renner Fumiyuki Beppu, bepaalde een groot deel het beeld van de wedstrijd. Beppu moest Moreau laten gaan op de tweede beklimming van de Muur van Hoei. Nadat ook Moreau was bijgehaald, werd ook deze uitgave van de Waalse Pijl beslist op de finale klim van de Muur. Cadel Evans, Andy Schleck en Davide Rebellin losten op twee honderd meter voor de aankomst de rest van het peloton. In de laatste honderd meter sprong Rebellin nog over Schleck en Evans. Davide Rebellin won daarmee zijn derde Waalse Pijl. Andy Schleck werd tweede, Damiano Cunego en Samuel Sanchez gingen nog over Cadel Evans heen.

dames
Bij de dames was Marianne Vos weer ongenaakbaar. Ze zegevierde voor de derde opeenvolgende keer op de steile Muur van Huy. Op enkele kleine ontsnappingen na, bleef de wedstrijd gesloten tot de laatste klim. Marianne Vos demarreerde op tweehonderd meter voor de streep weg van Emma Johansson en Claudia Haüsler.

This entry was posted in 2000 - 2015. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.