luik-bastenaken-luik 2011

Een kopgroep van tien vormde zich al na zo’n 3 km wedstrijd. Het peloton hield hen echter in het zicht, zij kregen niet meer dan ca. 3 min. voorsprong. Vanaf de Wanne kwamen er reacties vanuit het peloton en vormde zich meerdere groepjes. Op de Valkenrots demarreerden de gebroeders Schleck en topfavoriet Philippe Gilbert en achterhaalden de laatste van de overgebleven vluchters. Greg van Avermaat probeerde nog bij te blijven, maar moest passen op de Côte Saint Nicolas. Even leek het dat ook Andy Schleck moest lossen, maar hij kwam terug tot bij zijn broer Frank en Gilbert. In de eindsprint had Philippe Gilbert geen enkele moeite om de gebroeders Schleck te verslaan. Na de Brabantse Pijl, Amstel Gold-Race en de Waalse Pijl won Gilbert ook zijn droomwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik.

This entry was posted in luik-bastenaken-luik. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.