luik-bastenaken-luik 2008

27 april 2008
Een vroege ontsnapping van Fothen, Rolland, Brutt en Kopp bepaalde een groot deel van de koers. De groep liep uit tot maximaal 11 min., maar toen het peloton eenmaal op gang kwam, was het snel gedaan. Pierre Rolland hield het nog vol tott op de Redoute, maar een aanval van Schumacher en Andy Schleck werd ook hem fataal. Op de Côte de La Roche aux Faucons werden ook zij tot de orde geroepen. De broers Schleck kwamen in een kopgroep met o.a. Rebellin, Valverde en Cunego. Op de Saint Nicolas probeerde Andy Schleck het opnieuw, maar het resultaat was dat Franck Schleck, Alejandro Valverde en Davide Rebellin op kop kwamen. Valverde won zijn tweede Doyenbne ion de sprint voor Rebellin en Frank Schleck.

De foto’s zijn genomen 150 m onder de top van Roche aux Faucons.

This entry was posted in luik-bastenaken-luik. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.