rit 3 Nijmegen – Arnhem

De derde rit over 190 km voerde de renners van Nijmegen naar Arnhem, waar ze in rit 2 in de tegenovergestelde richting reden. Kort na de start vormde zich een kopgroep van vier: Giacomo Berlato, Johann Van Zyl, Julen Amezqueta en Maarten Tjalingii. Deze laatste had zijn vlucht aangekondigd en hij hield woord.Op de Posbank kwam Maarten als eerste boven, waardoor hij de blauwe trui, als leider van het bergklassement veroverde. De kopgroep hield het vol tot in de laatste plaatselijke ronde. Zoals verwacht werd het de zege betwist in een massasprint. Marcel Kittel won voor Viviani en door de boni seconden nam hij ook de rose trui over van Tom Dumoulin.

Op het podium zagen we vooral een uitgelaten Maarten Tjalingii, die in zijn laatste profjaar en in zijn streek de blauwe trui aan mocht trekken.

 

 

 

This entry was posted in rit 3. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.